Държавният глава Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство

...
Държавният глава Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

ИТН върна мандата на президента. Радев: Веднага започвам процедурата за служебен премиер и ще направя всичко възможно да завършим в най-кратък срок

Държавният глава Румен Радев връчи третия мандат за сформиране на държавно управление на парламентарната група на " ИТН ", които го върнаха незабавно. Радев изясни, че се е спрял на Има Такъв Народ за третия мандат, макар че са най-малката партия в Народното събрание, защото са се показали като поредни. Папката одобри Ивайло Вълчев, който изрази схващане към сложната обстановка, в която президентът е подложен поради конституционните промени, направени от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. 

" Връчвам мандата с две ясни варианти - да го върнете още в този момент или да го задържите за седмица и да го върнете с предложение за кабинет ", обърна се към представителите на Има Такъв Народ президентът Радев.

Изборите са най-висшата форма на народна власт, ще задържим тази директория единствено още няколко секунди и ще ви я върнем празна, с несбъднат мандат, тъй като това е най-правилното. Оттук-нататък дано да вземат решение хората ", обоснова решението на Има Такъв Народ Ивайло Вълчев.

Разбираме обстановката, в която ви сложиха с измененията в конституцията, които Има Такъв Народ гласоподава, само че имахме доста малко хора да ги спрем. Отдавна сме определили това държавно управление за нездравословно. Благодарим за доверието. За нас това ръководство е порочно и би трябвало да се отиде на избори. Някои ги дефинират като безпорядък, като ненужни. Чухме, че изборите, за жалост, щял да реши народът, само че считаме, че те са най-висшата форма на народна власт, отвърна Ивайло Вълчев.

Пожелаваме ви мощ и мъдрост и от тук нататък дано вземат решение хората, добави той.

" Един от пороците на това ръководство бе разминаването сред думите. Надявам се, че това ще послужи за урок на всички, че за говоренето на едно по време на избори и за правенето на противоположното по-късно ", сподели Радев.

Държавният глава разгласи, че няма да губи повече време и още от през днешния ден стартира среща с всички евентуални министър-председатели за сформирането на длъжностен кабинет, който да провежда предварителните парламентарни избори.

За длъжностен министър-председател президентът може да избира всред: ръководителя на Народното събрание, шефа или подуправителите на Българската национална банка, ръководителя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР